IETS VERGETEN?
Dag 8: Saumur - Angers
Miezer en middagzonnetje 21 graden, windkracht W3
Vandaag gefietst: 82 km
Totaal gefietst: 585 km
De rit vandaag naar Angers met ongeveer 55 km voor de boeg zou niet de hele dag in beslag nemen. Ondanks wat tegenwind en een drupje regen stapten we wat later op de fiets, we hadden geen haast.
Na een prachtig chateau in Saumur te hebben bekeken en wat stokbrood en kaas te hebben ingekocht in een supermarktje in Gennes trapten we flink door.
Na 18 km kwam Petra erachter dat haar telefoon weg was. Ik belde haar nummer en een aardige dame nam op. Het bleek een medewerker te zijn van de supermarkt 18 km terug in Gennes. Misere alom. Dit zou een omweg betekenen van 36 km waarvan 18 km tegenwind.
Maar we hadden een lumineus idee, wij een taxi gebeld in Gennes die voor een redelijk bedrag de mobiel heeft gehaald en naar ons heeft gebracht.
Al met al kwamen we vandaag alsnog op ruim 80 km uit.
Maar wat alles goed maakt is dat we in Angers op een heuse platbodem op de Loire overnachten met zicht op een mooie bezienswaardigheid.
Mijn kant van het verhaal: nee hoor, klopt helemaal dat ik mijn telefoon ben vergeten in de supermarkt. Maar wil jullie even laten weten dat het heel goed gaat. Ook al heb ik niet veel getraind, heb ik weinig tot geen last van mijn benen en billen 😊.
Had wel wat pijn in mijn onderrug maar met een Ibuprofen erin gaat het prima. We genieten enorm van de mooie en afwisselende omgeving, geen dag hetzelfde. Wat een bijzondere plek vandaag om te overnachten, geweldig!
Petra
😍😍😍

Wat een lang verhaal dit keer 😉
Gelukkig dat jullie niet helemaal terug moesten rijden. Wel een mooie rit zo door het Franse land.
Hebben jullie lekker geslapen op de platbodem?
Groetjes de buurman
Leuk hoor de overnachting in een platbodem,
En bijzonder Petra dat je geen billen pijn hebt zonder training. Het klinkt leuk allemaal, geniet ze .