De kersendief

Dag 18: Sablons - Valence

Zonnig N4, 24 graden

Vandaag gefietst: 68 km

Totaal gefietst: 1.490 km

Met een sterke noordenwind, windkracht 4, werden we vandaag bijna letterlijk naar Valence geblazen. Fietsen is daardoor niet alleen leuk, maar ook nog eens ontspannend!

De natuur langs de Rhône is adembenemend en de eerste contouren van de Franse Alpen zijn al zichtbaar. Daarnaast zijn plaatsen zoals Tournon sur Rhône en Tain l’Hermitage, die met een prachtige oude hangbrug met elkaar zijn verbonden, zeker een bezoek waard.

De Drome-regio staat bekend om haar fruitbomen, met een overvloed aan kersen, perziken en pruimen. Petra kon het weer niet laten om van de vruchten te genieten.

We zijn niet zeker hoe het komt, maar de afstand van Sablons naar Valence zou ongeveer 58 km moeten zijn. Door een aantal omwegen is het echter weer 68 km geworden.

Valence was een logische tussenstop, maar deze stad is niet echt bijzonder. Sommige plekken blijven je bij, terwijl andere snel in de vergetelheid raken.

Morgen fietsen we verder naar Montélimar, en dan is Avignon in zicht. Omdat we nog genoeg tijd hebben, plannen we na Avignon verder richting het zuiden.

1. Marjolein:
    9 juni 2026