NANTES

Dag 11: Nantes

Guur en regen 18 graden, windkracht ZW4

Vandaag gefietst: 0 km

Totaal gefietst: 698

Gelukkig hadden we vandaag een rustdag ingelast, want het weer was guur met regelmatig een stevige regenbui en velle wind. Maar dat kon ons niet tegenhouden! We hebben ongeveer 15 kilometer door Nantes gewandeld en de stad verkend.

We slenterden langs een mix van historische industriële complexen, zoals de voormalige Lu-fabriek, nu omgetoverd tot een kleine bibliotheek, een sfeervol restaurant en concertzaal. Ook hebben we prachtige oude kerken bekeken, een statig kasteel en een charmante passage met nogal dure winkels die ons budget ver te boven gingen.

Als afsluiting hebben we een bezoek gebracht aan een industrieel complex, waar we op het plein werden verrast door een enorme mechanische olifant vol met blije toeristen op zijn rug. Nantes is de moeite waard.

Morgenochtend stappen we weer vroeg op de fiets om onze tocht langs de Loire à Vélo af te ronden met als eindbestemming het zo’n 90 kilometer verderop aan de kust gelegen Pornic. We kunnen niet wachten om weer op de fiets te stappen.

1. Jacqueline van der Wiel:
    7 juni 2025
    Ziet er bekend uit, leuk 😀 jammer van het weer!
  2. Peter Minjon:
    9 juni 2025
    He buurtjes,

Niet gefietst wel genoten van de rust, moet ook af en toe gebeuren. Mooie foto’s met die dreigende luchten.

Groeten de buurman.
  3. Nicole:
    10 juni 2025
    Wow prachtige foto's
  4. Mam:
    10 juni 2025
    Wat ik allemaal te lezen en te zien krijg is voor mij overweldigend. Het allermooiste vind ik al die kunst langs de route. zoals die olifant prachtig.